Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Διαφορές ανά ράτσα!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ (Λαμπραντόρ,  Βαϊμάρανερ, Σέτερ, Σπρίνγκερ)
 Οι σκύλοι αυτοί αγαπούν την δουλειά  τους! Ακόμη και ως κατοικίδια, πρέπει  να δουλεύουν για να ικανοποιούν την ανάγκη τους να ευχαριστούν και για να διοχετεύουν την ενέργειά τους.




ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ (Γερμανικοί Ποιμενικοί,  Κόλεϊ, Τσοπανόσκυλα)
  Έχουν μάθει να δουλεύουν με τους  αγρότες και τους βοσκούς.  Εκτρέφονταν αρχικά για την αντοχή  τους και ξέρουν πώς να καθοδηγούν τα  κοπάδια. Είναι πιστά και ζωηρά!

ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΟΣΦΡΗΣΗΣ ( Μπλαντχάουντ, Μπιγκλ, Μπάσετ)
Αυτής της ράτσας τα σκυλιά έχουν μάθει να ακολουθούν τη μυρωδιά, να δουλεύουν σε ομάδες και να στέλνουν μηνύματα στα αφεντικά τους. Επικοινωνούν καλά με τους άλλους σκύλους και μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και το μικρότερο ίχνος!

ΣΚΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( Μπόξερ, Μαλαμούτ Αλάσκας)
Είτε είναι φύλακες, είτε σκύλοι έλξης, έχουν μάθει να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά. Χρειάζονται πνευματική και σωματική άσκηση.

ΣΚΥΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Πουντλ, Δελματίας)
Οι περισσότερες ράτσες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι πιθανότερο να εκτρέφονται ως κατοικίδια παρά να χρησιμοποιούνται για εργασία.

ΣΚΥΛΟΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ (Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς, Τσιουάουα, Μπισόν, Γιορκσάιρ Τέριε)
 Οι σκύλοι αυτοί εκτρέφονται για να κρατούν συντροφιά και είναι ευτυχισμένα όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. 

ΤΕΡΙΕ
Έχουν ανατραφεί για να κυνηγούν μικρά θηράματα. Τα περισσότερα τεριέ είναι μικρά, σκάβουν με μανία και γαβγίζουν δυνατά. Σπάνια υποχωρούν όταν τα προκαλέσουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου