Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Χάτσικο: Παράδειγμα ύψιστης αφοσίωσης και πίστης στην οικογένεια!

   Ο Χάτσικο  γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου το 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα. Έγινε διάσημος για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριο του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή!
  Τον Ιανουάριο 1924, ο Χιντεσάμπουρο Ουένο, ενας καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, υιοθετεί ένα λευκό κουτάβι Ακίτα ηλικίας δύο περίπου μηνών το οποίο ονομάζει Χάτσικο. Ο καθηγητής ζούσε στο Τόκιο και μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό σύντροφο και φίλο . Ήταν πραγματικά αχώριστοι και καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο. Ο Χάτσικο πήγαινε στο σπίτι αλλά το απόγευμα ξαναγύριζε στον σταθμό και  περίμενε την επιστροφή του κύριού του. Τον Μαϊο του 1925 ο Χάτσικο συνόδευσε όπως πάντα τον καθηγητή στον σταθμό του τρένου και γύρισε σπίτι. Ο καθηγητής όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στον σταθμό γιατί κατά την διάρκεια μιας διάλεξης στο πανεπιστήμιο έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε. Ο Χάτσικο ξαναγύρισε στον σταθμό, περιμένοντας στο ίδιο σημείο τον κύριό του κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής του!
   Το 1925, ένας μαθητής, ο οποίος ήταν ειδικός στα σκυλιά Ακίτα, αναγνώρισε το μεγαλόσωμο σκύλο. Παρατήρησε, πως ο Χάτσικο περίμενε το αφεντικό του στο σταθμό, κοιτάζοντας τα τρένα μέχρι να βγει και ο τελευταίος επιβάτης. Ρωτώντας τους θαμώνες και τους περαστικούς του σταθμού, οι οποίοι τον ταϊζαν, έμαθε για τον λόγο της αναμονής του. Ο μαθητής πήγεναι συχνά στον σταθμό να δει το Χάτσικο και έγραψε πολλά άρθρα, αρχικά σε τοπικές εφημερίδες και μετά σε μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας. Έτσι ο Χάτσικο έγινε σύντομα διάσημος.
Hachiko
   Στις 8 Μαρτίου 1935, περαστικοί βρήκαν τον Χάτσικο πεθαμένο σε ένα δρομάκι κοντά στον σταθμό της Σιμπούγια.Όταν δημοσιεύτηκε ο θάνατος του, ο σταθμός και το άγαλμα που είχαν φτίαξει προς τιμή του Χάτσικο κατακλύστηκαν από κόσμο και λουλούδια. Τα αίτια του θανάτου του έγιναν αφορμή για πολλές συζητήσεις και διαδόσεις. Άρχικά, είχαν βρεί στο στομάχι του τέσσερα γιακιτόρι (ιαπωνικά σουβλάκια), αλλά τελικά δεν τον έβλαψαν αυτά στο στόμαχι του. Μέτα ανακάλυψαν οτι ο Χάτσικο είχε φιλαρίαση (μια ασθένεια που προκαλείται από παράσιτα). Τον Μάρτιο του 2011, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς είχε καρκίνο, σε προχωριμένο στάδιο και είχε εξαπλώθει απο τους πνεύμονες μέχρι την καρδια του.
   Σήμερα η ιστορία του Χάτσικο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2009 με τον τίτλο "Hachiko: A Dog's Story". 



 Hachiko... Goodbye!
http://love-animals.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου